Trouwambtenaar van de gemeente

De trouwceremonie is eigenlijk waar het echt om draait op jullie bruiloft. Natuurlijk zijn de jurk, de auto en het feest ook heel leuk, maar zonder de ceremonie zijn jullie aan het einde van de dag alsnog niet officieel getrouwd. Dit belangrijke moment moet voldoen aan een aantal voorwaarden, maar kun je daarnaast zo regelen als je zelf wilt, bijvoorbeeld met live muziek, jullie eigen geloften of een kinderakte voor de bruidskinderen. 
 
De trouwambtenaar heeft een belangrijke rol bij jullie ceremonie. Hij of zij kan de ceremonie super persoonlijk en bijzonder maken, op een manier die precies bij jullie past. Ook voor het kiezen van de trouwambtenaar zijn er een aantal verschillende mogelijkheden als je trouwt in het Westland: 

Trouwambtenaar van de gemeente 

In de gemeente Westland kun je kiezen tussen een lange lijst met trouwambtenaren. Op de website van de gemeente staan deze trouwambtenaren vermeld en stellen ze zichzelf voor. Bij het maken van een melding geef je aan wie je als trouwambtenaar kiest. Als dit een ambtenaar van de gemeente is worden er geen extra kosten in rekening gebracht dan de kosten die je betaalt voor het trouwen op de gemeentelijke locatie. Op een gemeentelijke locatie wordt de trouwambtenaar ondersteunt door een bode, die bijvoorbeeld de muziek bedient, de plaatsen toewijst en de spullen aangeeft. Als jullie trouwen op een externe locatie, kun je alsnog kiezen voor een trouwambtenaar van de gemeente, maar wordt er geen ondersteuning geboden door een bode. 

Weten jullie al wie jullie trouwambtenaar wordt? Hebben jullie nog andere bijzonderheden bedacht voor jullie ceremonie?

Terug naar overzicht