Trouwen op een externe locatie

Naast de standaard gemeentelijke locaties zoals het Heilige Geesthofje en het Gemeentehuis kun je voor de gemeentelijke ceremonie ook kiezen voor een eigen gekozen locatie. Veel horecagelegenheden in Westland zijn goedgekeurd als externe trouwlocatie.

Trouwen op een externe locatie binnen de gemeente Westland

Naast de gemeentelijke locaties kun je ook zelf kiezen voor een locatie binnen het Westland waar je kunt trouwen of je partnerschap kunnen laten registreren. Op een eigen gekozen locatie wordt geen ondersteuning verleend door een bode. Je vindt verschillende locaties waar dit mogelijk is op de pagina ‘Trouwlocaties’, per locatie staat vermeld of dit een geschikte locatie is voor het gemeentelijke huwelijk. Daarnaast kun je zelfs bijvoorbeeld in je eigen kas trouwen of bij je ouders in de achtertuin. Voor het aanvragen van een externe locatie moet je een extra formulier invullen en laten ondertekenen door de locatie. Als dit goedgekeurd wordt door de gemeente heb je toestemming om hier te trouwen. De kosten van het trouwen op een externe locatie kost € 460,00 (maandag t/m zondag, alle tijden). Let op: hier komen dan vaak ook nog kosten bij van de externe locatie zelf. De hoogte van deze kosten spreek je zelf af met de externe locatie.

Je vraagt toestemming om te trouwen op een externe trouwlocatie aan via het formulier aanvraag trouwlocatie. Dit verzoek moet uiterlijk 3 maanden voor de gewenste datum waarop de plechtigheid zal plaatsvinden zijn ingediend.

Terug naar overzicht