8 tips om je vriendin tijdens de feestdagen ten huwelijk te vragen

Brr, dat aanzoek. Je weet dat je vriendin graag zou willen trouwen en jij ook wel met haar, maar hoe stel je nou die ene vraag? Je wilt het wel goed aanpakken, dat verdient ze ten slotte, maar hoe dan?

Als je tijdens de kerstdagen of jaarwisseling een aanzoek hebt gepland is dat al snel goed, omdat de sfeer die in de lucht hangt vaak al iets magisch heeft. De mensen zijn vrolijk en overal zie je gezellige lichtjes. Hoe kun je het aanzoek wat je van plan bent geheim houden en nóg specialer maken? Hierbij een aantal tips:

1. Onder de boom

Okee, deze tip is wellicht een beetje voor de hand liggend, maar hoe leuk is het om zo’n klein mooi ringendoosje feestelijk ingepakt onder de boom neer te leggen, vlak voordat jullie de cadeaus gaan uitpakken? Je zakt nog snel op 1 knie zodra ze het cadeaupapier eraf scheurt en hoppa, daar is je romantische aanzoek!

2. In de kalkoen

Eehm, wat? Origineel is het zeker, maar om de ring nu in de vulling van de kalkoen te verstoppen..? En dan nog zorgen dat de ring niet op het bord van je schoonzus beland, waardoor je je broertje in een ongemakkelijke situatie brengt.. Als dit écht pas bij jullie gevoel voor humor, waarom niet?

3. Een Robert ten Brinkje

Half Nederland kijkt het op Kerstavond: All You Need Is Love. Zwijmel samen weg bij alle zoetsappige liefdesverhalen en haal tijdens het reclameblok een kommetje met chips voor je liefje. Mét op de bodem een mooie ring! Wedden dat ze in huilen uitbarst?

4. Betrek je (schoon)ouders erbij

Als je ervoor hebt gekozen om de hand van je vriendin aan haar vader te vragen, kun je hem er wellicht ook meteen bij betrekken. Zo zou hij een inleidende speech kunnen geven tijdens het kerstdiner of je vriendin nog even afleiden in de keuken, terwijl jij de kaarsjes aansteekt en alvast op 1 knie gaat zitten.

5. Vier het met champagne

Tijdens de feestdagen wordt er vaak genoeg champagne gedronken. Schenk een glaasje bubbels in voor de hele familie en geef dat ene glas waar je de ring in hebt gedaan aan je liefje. Eens kijken hoelang het duurt voordat ze het doorheeft.

6. Je kunt de boom in

Hang een kerstbal of ander soort decoratie in de kerstboom met de tekst ‘Wil je met me trouwen?’ erop. Zou alleen wel handig zijn als je dan ook thuis bent op het moment dat ze de tekst ontdekt.

7. In vuur en vlam

Vieren jullie de jaarwisseling altijd met een grote groep? Geef ze dan rond 12uur ‘s nachts als je buiten staat allemaal een fakkel en vorm een hartje. Roep je vriendin naar je toe en zak op 1 knie als je de vraag stelt. Gegarandeerd succes!

8. Goede voornemens

Bespreek in jullie gezelschap de goede voornemens voor het komende jaar. Zodra je aan de beurt bent, kun je je liefdesverklaring afleggen aan je vriendin en haar het perfecte begin van het komende jaar cadeau geven door een aanzoek te doen.

Hoe je het ook aanpakt, er is geen goed of fout. Zolang het maar bij jullie past en jij je er het fijnste bij voelt.
Veel succes!

Terug naar overzicht