Wij gaan trouwen: Marco & Rianne

Wij Westlanders zijn een traditioneel volkje, er wordt nog heel wat af getrouwd. Om elkaar te helpen, delen de bruidsparen hun ervaringen, zodat het steeds gemakkelijker en leuker wordt om je bruiloft in Westland te organiseren. Deze maand: Marco & Rianne.

Als echte jonkies heeft dit stel elkaar op 11 mei 2008 leren kennen. Marco was 19 en Rianne nog maar 16 jaar, maar toch wisten ze meteen dat ze samen wilden zijn. Precies 10 jaar later geven ze elkaar op die bijzondere dag het JA-woord.

Hoogste liefde

Tijdens hun vakantie in Dubai in 2016 was het romantiek ten top. Letterlijk, want Marco vroeg zijn Rianne op het hoogste punt van de Burj Khalifa, op de 148e VIP verdieping, waar ongeveer 15-20 mensen tegelijk naar binnen mogen. Rianne: ‘Toen er beneden een show van de dancing fountains bezig was, terwijl het liedje ‘I will always love you’ van Whitney Houston gespeeld werd, vond Marco het een geschikt moment om mij mee te sleuren naar de fotografe die daar foto’s van de bezoekers maakte. Toen de fotosessie begon, vertelde hij over onze liefde en graaide in zijn broekzak naar een ring die in een opgevouwen tissue zat. Door de spanning wilde hij de ring al om mijn vinger schuiven, nog voordat hij dé vraag had gesteld, haha!’ Compleet verrast door dit aanzoek zei Rianne natuurlijk JA!

Dit leuke stel vindt het mooi om na 10 jaar samen zijn, hun liefde samen met familie en vrienden te vieren. Het huwelijk betekent voor ze dat ze erg veel van elkaar houden en voor een leven samen kiezen, en dat zij elkaar voor altijd bij zullen staan in voor- en tegenspoed. Rianne: ‘And last but not least: Dat ik mag shinen in mijn mooie jurk en Marco in zijn pak én dat alle gasten zich speciaal voor ons mooi opdoffen!’

Planning

Mr. and Mrs. Van der Hout in spé hebben zich voor het regelen van hun bruiloft aan een mooie planning gehouden. ‘Afgelopen zomer zijn we begonnen met het plannen van onze bruiloft. Uiteindelijk hebben we onze locatie gevonden via een klant die bij Marco in de winkel komt (hij heeft zijn eigen Keurslagerij in Poeldijk). Voor onze gasten is de locatie nog steeds een verrassing, pas als ze uit de Kwibus stappen die ze erheen brengt, weten ze waar het is’, zeggen Marco en Rianne geheimzinnig.
In de zomer zijn ook de belangrijke mensen zoals de getuigen en ceremoniemeesters gevraagd. In september heeft Rianne haar droomjurk gevonden, waarbij ze met afpassen ook meteen haar proefkapsel en -visagie heeft gepland, zodat ze het totaalplaatje kon zien. Aanrader!
In de periode tot de Kerst heeft dit bruidspaar veel gegoogled naar fotografen, videografen, bands, juweliers, kaarten, decoratie etc. Dit heeft ze veel tijd gekost, omdat ze hier heel erg zelf naar moesten zoeken (toen bestond TrouweninWestland.nl nog niet!), maar het is gelukt.
Rianne heeft in januari een trouwbeurs bezocht met een aantal vriendinnen, om ideeën op te doen voor decoratie, gastenboek, bedankjes etc.  Daarna hebben ze het ontwerp van de trouwkaart gemaakt en 6 weken van tevoren naar de gasten verstuurd.
Maart stond in het teken van het uitkiezen van de bloemdecoratie en de taart. Ook hebben ze in deze maand een aantal privé danslessen gehad voor het aanleren van de openingsdans (Go Marco!) en kwamen de BABS en de dominee langs voor het verzorgen van de ceremonies.

Waar kijken jullie het meeste naar uit? ‘Eigenlijk naar meerdere momenten: Zoals het moment dat Marco mij komt ophalen en mij voor het eerst ziet in mijn jurk. Ik ben zo benieuwd naar zijn reactie!’, aldus Rianne. Maar ook de ceremonie, waarbij Rianne’s vader haar weggeeft aan Marco, de BABS op humoristische wijze zal vertellen over hun relatie en hun liefde en hun neefjes die de ringen komen brengen, lijkt hun heel bijzonder. Daarnaast hebben ze veel zin in de BBQ, waarvoor Marco’s eigen Keurslagerij (Marco van der Hout) zelf het vlees verzorgt én het knalfeest, waarbij het kersverse bruidspaar van plan is helemaal los te gaan met hun gasten.

Groot geheim

Rianne: ‘Ik ben best een beetje zenuwachtig voor de bruiloft, maar heb er ook heel veel zin in! In februari/maart werd ik ineens heel zenuwachtig, omdat we nog wel een aantal dingen moesten regelen. Ook is het een hele organisatie om de locatie geheim te houden. De receptiegasten krijgen bijvoorbeeld op 11 mei in de ochtend in een groepsapp te horen waar de regio van de trouwlocatie is en als de daggasten eenmaal weten waar het is, zullen ze het adres toegestuurd krijgen in de groepsapp.’
Nu alles geregeld is, hebben Marco en Rianne er vooral heel veel zin in. ‘Hopelijk hebben we op de dag zelf alleen maar een beetje last van gezonde spanning! Het regelgedeelte op de dag zelf kunnen we gelukkig overlaten aan onze fijne ceremoniemeesters en de eigenaren & het personeel van de trouwlocatie.’

We wensen Rianne & Marco veel geluk in hun huwelijk! Geniet van jullie trouwdag en van elkaar.
(En natuurlijk zijn ook wij reuze benieuwd naar waar deze dag zich zal afspelen!) Wordt vervolgd 😊

Terug naar overzicht