Lente bruiloft

Goed nieuws! De meteorologische lente is begonnen. En wie is er na die koude dagen niet toe aan een lekker zonnetje? Ook betekent de lente weer een startschot voor het bruiloftseizoen, wat ongeveer loopt van april tot september. Ga jij in de periode van 21 maart t/m 20 juni trouwen en wil je de gasten dat heerlijke lentegevoel meegeven? Probeer dit eens:

Locatie

Het is nog een beetje tricky, maar hoe fijn zou het zijn als je in deze periode al buiten kunt trouwen. Hoe kies je voor de veiligste, maar leukste optie? Je kunt het beste een locatie kiezen waar ze zich flexibel opstellen en vlak van tevoren kunnen beslissen of het weer mooi genoeg is om de ceremonie (of borrel) buiten of binnen te vieren. Kies voor een locatie waar de buitenplaats geweldig is, maar waar je het ook binnen mooi vindt, zodat het je niet tegenvalt als het plots verplaatst moet worden door het weer. Je wilt toch niet dat iedereen staat te blauwbekken, omdat jij per se buiten wilt trouwen? Als iedereen na je bruiloft ziek op bed ligt, en niet van hun giga kater, zullen ze jullie trouwdag in ieder geval niet snel vergeten.

Bloemen

Gebruik vrolijke kleurtjes in je bruidsboeket, zoals geel, roze en oranje. Misschien nog voorzichtig in wat pasteltinten, maar wel met kleur. Zo geef je meteen veel vrolijkheid mee aan de bruiloft. Dit kun je ook doorvoeren in bijvoorbeeld de corsages of met bloemen op de taart.

Vervoer

Kies voor een gave auto! In de lente of zomer bijvoorbeeld eentje met open dak. Zonnebrilletje op en shinen maar. Geef dit wel aan bij je kapster, zodat ze een extra busje haarlak meeneemt voor je bruidskapsel.

Decoratie

Ook altijd goed voor de lente-sfeer: vrolijke en fleurige decoratie bij de ceremonie, tijdens de receptie of op de tafel bij het diner. Denk bijvoorbeeld aan leuke Boho Wands om mee te zwaaien, een bellenblaas voor de gasten na de ceremonie of vrolijke tasselslingers in de feestzaal. Voor de kinderen kun je gedurende de dag of tijdens de receptie een grote Mason Jar neerzetten met lekkere limonade en grote gekleurde bekers erbij, zodat ze dit zelf kunnen pakken.

In de regio Westland zijn er talloze goede leveranciers die je kunnen helpen met bovenstaande tips voor je lente bruiloft! Zij hebben al geruime ervaring in het organiseren van bruiloften, terwijl jij het voor het eerst doet. De lente staat voornamelijk voor 'een nieuw begin', net als dit nieuwe hoofdstuk van jullie leven samen. Geniet ervan!

Terug naar overzicht