Wat doe je met je jurk na de bruiloft?

De jurk waar je altijd al van hebt gedroomd.. En misschien ook wel de duurste jurk die je ooit hebt aangehad.. Maar toch trekken de meeste bruiden hem maar 1 keer aan. Wat doe jij met dit kledingstuk na de grote dag?

Fotoshoot

Je kunt jullie fotoreportage nog een keer nadoen in jullie mooie kleding, maar dan nét ietsje anders. Wat dacht je van een 'trash the dress' shoot, met waterpistolen of paint guns? Weg met die witte kleur! Of neem je jurk mee naar een mooie vakantiebestemming en houd er een fotoshoot mee in een helderblauwe zee.

Feest

Hoe leuk is het als jullie 12,5 jaar getrouwd zijn en jullie je voor je gasten verschijnen in de kleding van jullie bruiloft?! Check van tevoren wel even of je het nog past, dan is er nog tijd om het naar een kleermaker te brengen of wat kilootjes af te vallen. Het is nog leuker als je ook aan alle gasten vraagt of ze in hun trouwkleding willen komen, dan hebben zij ook nog een leuke gelegenheid om dit nogmaals aan te trekken! Zo grappig om elkaar weer te zien in de kleding van toen.

Bewaren

Wil je de jurk bewaren hoe deze nu is? Schaf dan een mooie paspop aan waar je de jurk op kunt aantrekken en plaats deze op een prominente plek in je huis, zodat je er vaak naar kunt kijken. Of laat een mooie lijst maken met glas waarin je je jurk kunt tonen.

Vermaken

Misschien is je jurk over een aantal jaar wel heel ouderwets, maar kan er nog een stuk van vermaakt worden, zodat je dochter of schoondochter dit weer in haar trouwjurk kan laten verwerken. Maak van jouw sleep een prachtige sluier of laat het kantwerk terugkomen in het lijfje.

Wat doe jij met de mooiste jurk die je ooit zult dragen?

Terug naar overzicht