Alternatieven voor trouwringen

Er zijn eindeloos veel keuzes te maken bij het organiseren van een bruiloft. Je kunt kiezen voor een traditionele bruiloft, maar in deze tijd zijn de keuzes zoveel breder. Fijn, maar soms ook lastig. 
Want wat als je liever geen sieraden draagt, geen sieraden kunt dragen of gewoon iets heel anders wilt. Alles is mogelijk. 

4 alternatieven voor de trouwring


Gaan jullie trouwen? Gefeliciteerd! Daar komt veel bij kijken en er zijn vele keuzes te maken. Anno 2020 zien we steeds vaker dat verloofde stelletjes keuzes maken die vallen buiten de traditionele, bekende paden. Geen zin een bruidstaart? Geen probleem, dan kies je toch voor donuts, cup cakes of crêpes? Alles is mogelijk tegenwoordig. Ook op het gebied van trouwringen is deze trend zichtbaar. Draag je liever geen ringen, kun je geen ring dragen in verband met je werk of vind je de uitgave voor trouwringen simpelweg te groot? Er zijn ook op dit gebied genoeg alternatieven. We zetten er een paar voor je op een rij:
 
 
1. Zo kun je ervoor kiezen om een ander sieraad te dragen. Wanneer een ring dragen in jou beroep bijvoorbeeld niet handig is, maar een mooie armband of ketting wel geschikt is.  
Herinner je de ketting die vroeger waarschijnlijk met je beste vriendin droeg? Twee halve hartjes die aan elkaar pasten? Deze kettingen worden ook gemaakt voor volwassenen. Met bijvoorbeeld de naam van je partner of jullie huwelijksdatum erin gegrafeerd. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een ring te dragen aan een ketting.  
2. Je ziet het steeds vaker, stellen die kiezen voor matchende tattoos. Dit kan een tattoo zijn van een ring, die ook daadwerkelijk om je ringvinger gezet wordt. Let op, dit is een plek met een vrij dunne huid, dus je zal het wel voelen als de tattoo gezet wordt.  
Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een andere tattoo te laten zetten. Wat dacht je van de naam van je partner of een hartje?  
3. In sommige andere culturen is het traditie dat pas getrouwde stellen samen een boom planten. Het samen planten en verzorgen van deze boom staat symbool voor de eeuwige verbintenis die je aangaat in een huwelijk. En als je het goed doet, wordt deze boom ouder dan het huwelijk lang is! 
Mooi als je samen ook de traditie volgt om bij de geboorte van ieder kind een boom te planten. Mooie aandenkens in de tuin, geplant bij mooie momenten in het leven.  
4. Onze laatste tip, kunst! Geen zin in iets aan of op je lijf, maar wil je wel iets dat zichtbaar is in je huis? Denk dan eens aan gepersonaliseerde kunst. Verschillende kunstenaars zijn in te huren om een schilderij of een beeldje te maken dat helemaal bij jullie past. Denk hierbij bijvoorbeeld aan twee beeldjes van mensen die elkaar omhelzen of elkaar vasthouden. Of een schilderij van een bijzondere foto, een bijzonder moment. Misschien wel van de trouwdag zelf? 
 
Genoeg manieren om jullie liefde voor elkaar te tonen. Ringen zijn hiervoor zeker niet nodig. Een goed huwelijk wordt toch ook niet bepaald door de ringen? 

Terug naar overzicht