Dé taak van de ceremoniemeesters

Onmisbare handen op jullie bruiloft: de ceremoniemeesters nemen veel geregel van je over en letten voor je op de tijd. Zodat jullie lekker onbezorgd kunnen genieten van al het moois om jullie heen én van elkaar.
Maar welke taken regel je zelf en wat geef je uit handen? En wat vinden de ceremoniemeesters er zelf van? Hierin hebben we een aantal vragen beantwoord!

Als aanstaand bruidspaar moet je alsnog veel keuzes zelf maken. Het is ten slotte júllie dag en alleen jullie kunnen bepalen hoe deze dag eruit komt te zien. Als de grote lijnen staan, kun je de ceremoniemeesters bij het regeltraject betrekken, zodat ook zij precies weten wat die dag de bedoeling is. 

Om er exact achter te komen wat nu de echte taken zijn van de ceremoniemeesters, kunnen we dit beter aan een aantal ervaringsdeskundigen vragen. 

Wat is nou echt dé taak van de ceremoniemeester?
Kate (1x CM): De echte taak van de ceremoniemeester is om ervoor te zorgen dat het bruidspaar zich nergens zorgen over hoeft te maken op de dag zelf. De ceremoniemeester moet van alles op de hoogte zijn zodat zij op de dag zelf voor iedereen het aanspreekpunt is en alles kan oplossen, zodat het bruidspaar volop kan genieten.
Claire (2x CM): Maak een uitgebreid draaiboek en zet hier ook de kleine details in, zodat je die dag niks vergeet. Houd er rekening mee dat niet alles volgens tijdsplanning verloopt, maar dan heb je in ieder geval een indicatie.

Wat is het leukste of het minst leuke ervan?
Denise (2x CM:) Het leukste is om zo nauw betrokken te zijn bij de mooiste dag van het bruidspaar. Je leert hen nog beter kennen en het is een bijzondere taak dat ze dit aan je toevertrouwen. Daarnaast heeft het ene bruidspaar meer behoefte aan controle dan de ander. Sommige bruidsparen vinden het veel te leuk om alles zelf te regelen.
Lotte (1x CM): Het is ontzettend leuk om gevraagd te worden en een belangrijke rol bij de bruiloft te mogen hebben.
Kate: Het leukste is dat je op de dag zelf ziet dat alle puzzelstukjes in elkaar vallen en dat jij een belangrijke schakel bent die ervoor zorgt dat het een onvergetelijke dag wordt. Je draagt wel een grote verantwoordelijkheid, dus het is aan te raden om minimaal 2 ceremoniemeesters te hebben waarmee je die verantwoordelijkheid kan dragen.

Wat is de ultieme tip voor aanstormende ceremoniemeesters?
Claire: Geniet ervan! Ook voor de CM's is het een bijzondere dag als je vriend of vriendin gaat trouwen. Neem daarnaast een dag van tevoren met alle leveranciers contact op of alles duidelijk is of dat er nog vragen zijn.
Denise: Beschouw het als een eervolle taak. Maak een uitgebreid draaiboek met de belangrijkste gebeurtenissen en zorg ervoor dat het bruidspaar volledig relaxt is en geniet van de dag!
Lotte: Geniet van de gezellige avondjes om de bruiloft voor te bereiden. Het is ontzettend leuk om je vrienden nog beter te leren kennen en zo'n bijzondere dag van dichtbij te mogen meemaken.

Nog een paar vragen waar we nog geen antwoord op hebben:

  • Hoe noem je vrouwelijke ceremoniemeesters nu eigenlijk? Ceremoniemeesteressen klinkt ook weer zo apart. Ceremonie-misses dan misschien?
  • Moeten de ceremoniemeesters nuchter blijven op het feest om alle beschonken gasten weer veilig thuis te krijgen? Het moet voor hun ook een feest zijn toch..?
  • Hoe zit het met de cadeaus? Wat geef je als bruidspaar als bedankje aan de CM's en geef je als CM's nog iets aan het bruidspaar, of is het geregel wat je hebt gedaan genoeg?

    Wordt vervolgd..

Terug naar overzicht