Het zwarte gat na de bruiloft

Dat was het dan. Na maanden van voorbereiden is de grote dag achter de rug. Terug van huwelijksreis, de trouwkleding is bij stomerij gebracht. Wat moet je nu met je tijd? Hoe ga je om met het 'grote, zwarte bruiloftsgat'?

Je bent er een jaar mee bezig geweest, alles is tot in de puntjes uitgedacht. Je weet van minuut tot minuut hoe de dag moet gaan verlopen en hebt iedereen hiervoor tot in den treuren instructies gegeven zodat er niets mis zou kunnen gaan. Dag in, dag uit, was het regelen van DE GROTE DAG alles waar je aan dacht, je ademde het woord 'bruiloft' en het huis barstte bijna uit z'n voegen door alle versieringen. 

Op je roze wolk

Het vele werk heeft geloond, de dag is perfect verlopen. Het was zoals in je dromen, met de liefste man en de mooiste jurk! Met een schitterende ring om je vinger zijn jullie op de roze wolk naar de bestemming voor jullie huwelijksreis gevlogen, waar jullie bijna de hotelkamer niet af zijn geweest. Wat een heerlijke bubbel om in te zitten!

'De roze wolk waar je op zat lijkt opeens boven je te hangen met een flinke regenbui erin.'

En dan: BAM, donder je er keihard af. Jullie zijn weer thuis, aan het werk, de vakantiewasjes zijn gedraaid, de trouwkleding is schoon terug van de stomerij en alles is weer normaal.
Het enige wat jij wilt is het nog steeds over de bruiloft hebben, uren napraten, elke minuut weer herbeleven en je kersverse man thuis opsluiten om nog in jullie bubbel te kunnen blijven. Maar je familie, vrienden en collega's vonden het 'erg leuk, een gezellig feest en een hele mooie dag', waarna ze weer verder gaan met de orde van de dag. Je man is er ook wel een beetje over uitgepraat en kijkt niet meer mee als je voor de 100e keer de trouwfilm nog eens aanzet. 's Avonds rits je stiekem de hoes open om nog even naar je trouwjurk te kijken. De roze wolk waar je op zat lijkt opeens boven je te hangen met een flinke regenbui erin.

Blijven dromen

Bijna geen enkele bruid ontkomt aan het bekende 'zwarte gat' na de bruiloft. Bij de een zal het heftiger zijn en langer duren dan bij de ander. Uiteindelijk zal ook jij met een grote glimlach kunnen terugdenken aan die leuke dag en weer verder gaan met het verzinnen van nieuwe dromen, waar je je daarna weer op kunt storten!

Op welke manier merkte jij hier iets van?

Terug naar overzicht