Tips voor jullie winterbruiloft

Het is winter! Voor sommige mensen het fijnste seizoen, voor anderen mag het snel weer over zijn met de kou. Dit jaar hebben we geen witte kerst, maar als je in januari, februari of maart trouwt kan het ook nog heel erg koud zijn. Gaan jullie trouwen in de periode van 21 december t/m 21 maart en wil je een echte Winter Wedding? Denk hier dan eens aan:

Locatie

Waar je het in de herfst nog zou kunnen gokken om buiten te trouwen, is dat in de wintermaanden niet echt aan te raden. Kies voor een mooie binnenlocatie, zodat jullie er zelf behaaglijk bij zitten, maar jullie gasten ook. Je wilt niet dat al je vriendinnen die hun mooiste jurkje hebben aangetrokken kou vatten tijdens jullie ceremonie. 

Je kunt kiezen voor meerdere locatie waar je met een mooie auto naartoe wordt gebracht of 1 locatie waar de hele dag zich afspeelt. Bij de laatste optie is het leuk als er diverse ruimtes beschikbaar zijn voor de verschillende onderdelen van jullie dag (ceremonie, receptie, diner of feest), waardoor het toch lijkt of je steeds ergens anders bent.

Bloemen

Om je winterse thema helemaal door te voren, kun je kiezen voor leuke witte bloemetjes, zoals bijvoorbeeld gipskruid of witte rozen. Als je dit in kleine vaasjes doet met een strikje erom van wit kant, wordt het helemaal winters maar toch ook sfeervol.

Accesoires

Hiermee kun je helemaal los gaan. Je kunt de zaal aan laten kleden met witte doeken, sfeervolle verlichting en eventueel zelfs nepsneeuw! Kies als kleurenschema wit met zilver of wit met goud, om er een chique en feestelijke twist aan te geven. Als bedankje kun je ze een kerstbal met een lieve boodschap erop geven of een geurkaarsje met een dennetakje eraan. Of wat dacht je van een setje handschoenen met een persoonlijk kaartje eraan? 

Kleding

Als bruid met blote armen of een strapless jurk staat er erg leuk om een wit (nep)bontje om je schouders te knopen. Zo heb je het lekker warm op de momenten dat je buiten bent. Of kies voor een mooie stijlvolle jurk met lange mouwen (bijvoorbeeld van kant). De mannen zullen het al snel warm genoeg hebben in hun 3-delige pak, maar als je een echte koukleum bent, kun je een mooie sjaal dragen. Zorg er wel voor dat dit bij je pak past, gebruik geen sjaal die al een aantal jaren bij je in de kast ligt.

In de regio Westland zijn er talloze goede leveranciers die je kunnen helpen met bovenstaande tips voor je Winter Wedding! Zij hebben al geruime ervaring in het organiseren van bruiloften en kunnen je nog veel meer goede tips geven. Geniet ervan!

Terug naar overzicht