Tips voor jullie zomerbruiloft!

Jaaa, het is eindelijk zomer! En op het moment van schrijven, schijnt er ook echt een heerlijk zonnetje (het blijft Nederland tenslotte..) Het bruiloftsseizoen is inmiddels in volle gang. Gaan jullie trouwen in de periode van 21 juni t/m 21 september en wil je je bruiloft summerproof maken? Denk hier dan eens aan: 

Locatie

Trouwen in een schitterende groene omgeving of met je voeten in het zand, doen! Met het Hollandse weer weet je het natuurlijk nooit, maar in deze periode is de kans vrij groot dat je buiten kunt trouwen. Vraag aan de locatie of ze een mooie parasol of doek kunnen ophangen boven jullie en/of jullie gasten, zodat je je aanstaande in de ogen kunt kijken zonder met je ogen te knijpen door de zon. (Je wilt natuurlijk nog wel charmant op de foto staan, toch?)
Niet alleen de ceremonie kan buiten gesloten worden, maar hopelijk kunnen jullie ook buiten dineren! Tip voor de ceremoniemeesters: vraag even na hoe het zit met beeld en/of geluid wat je nodig hebt voor eventuele speeches tijdens het eten.

Bloemen

Kleur, kleur, kleur! Laat zien dat het zomer is door mooie en heldere kleuren te gebruiken in je boeket en bijvoorbeeld in kleine vaasjes op de tafel waaraan jullie dineren. Hier wordt iedereen toch vrolijk van?!

Accesoires

Hiermee kun je natuurlijk helemaal los gaan. Wat dacht je van kleurrijke zonnebrillen voor jullie gasten tijdens de receptie? Of een grote mand met vrolijke slippers die de gasten overdag of 's avonds kunnen aantrekken?

Extra tips

Als bruid met blote armen of een strapless jurk is het aan te raden je 's ochtends goed in te smeren met zonnebrand (en gedurende de dag nog een keer)! Je wilt toch niet dat je je tijdens de huwelijksnacht niet kunt bewegen omdat je zo erg verbrand bent? ;-) 
Zet daarnaast wat flesjes water neer onder de stoelen van de gasten, zodat ze niet flauwvallen van de hitte tijdens jullie ceremonie en zorg dat je zelf ook genoeg water drinkt!

In de regio Westland zijn er talloze goede leveranciers die je kunnen helpen met bovenstaande tips voor je zomer bruiloft! Zij hebben al geruime ervaring in het organiseren van bruiloften en kunnen je nog veel meer goede tips geven. Geniet ervan!

Terug naar overzicht