Top 10 originele bedankjes

Breek je al tijden je hoofd over de bedankjes die je wilt uitdelen aan je gasten? In dit lijstje vind je een aantal tips.

Je gasten krijgen natuurlijk al een hele mooie dag cadeau van jullie, dus is het nog wel nodig om ze een bedankje mee te geven? Je aanstaande man zal dit waarschijnlijk onzin vinden en ook geen ideeën aandragen voor dit onderdeel van jullie bruiloft, maar jij wilt toch wel graag iets meegeven. De vraag is nu: wat?

TrouweninWestland helpt je op weg met een aantal tips.

Eetbare bedankjes:

  • Anti-katerpakket: 'In sickness and in health'. Ook al is het wellicht een beetje standaard, dit doet het eigenlijk altijd goed aan het einde van een knalfeest. Vooral de mannen grijpen op de weg naar huis gretig naar het waterflesje. In combinatie met paracetamol, wordt dit in dank afgenomen. (Hier te koop in een leuk zakje)
  • M&M's met eigen tekst erop: Helemaal super leuk als jullie namen allebei beginnen met een M! Je kunt er zelfs een tekst op laten zetten en de kleuren kiezen die passen bij het thema van jullie bruiloft. (Hier te koop)
  • Zakje met snoepjes: 'Love is sweet'. Heel makkelijk (en goedkoop) om eventueel zelf te maken met je favoriete snoepjes! (Hier te koop)
  • Potje of zakje met popcorn: 'Thanks for popping by'. Zoute of zoete popcorn gaat er na een goed feest bij iedereen wel in. Ook dit is heel gemakkelijk en goedkoop om zelf te maken. Een leuk kaartje eraan en klaar ben je. (Hier te koop)
  • Merci op een kaartje: 'Merci dat je er bij was'. Plak een Merci chocolaatje op een kaartje waar jullie namen op staan. Altijd goed en het is letterlijk 'een bedankje'. (Hier te koop)
  • Trouwgom: Een pakje kauwgom in weddingstyle! Je kunt kiezen voor de standaard variant of jullie eigen foto's & tekst erop laten zetten. (Hier te koop)

Overige bedankjes:

  • Flesopeners in de vorm van een sleutel: 'Love is the key to your heart', en nog nuttig ook! (Hier te koop)
  • Metalen slippers als flesopener: Dit bedankje is helemaal in stijl als jullie trouwen op het strand. Je kunt zelfs jullie namen en datum erin laten graveren. (Hier te koop)
  • Onderzetter voor pannen:  Zijn jullie gek op koken? Dan is dit een superleuk en nuttig bedankje. 'Wij zijn onder de pannen', met jullie namen en datum erop. (Hier te koop)
  • Kweeksetje klavertje vier: Met dit bedankje geef je jullie geluk door aan je gasten. Een persoonlijk kaartje erbij maakt het helemaal af. (Hier te koop)

Een bedankje is (als het niet direct wordt opgegeten) een blijvende herinnering aan jullie trouwdag. Heb je nog meer originele tips? Laat het dan weten in de comments!

Terug naar overzicht