Voor jouw bruiloft: Cheers

Voor jouw bruiloft ben je natuurlijk op zoek naar de beste leveranciers. Zij zorgen er samen met jullie als stralend middelpunt voor dat jullie mooiste dag écht onvergetelijk wordt. Daarom stellen deze topleveranciers zich hier aan je voor. Deze keer: Cheers.

Je wordt al vrolijk als je deze videograaf voor het eerst ontmoet. Bart Gardien, het gezicht achter Cheers, werkt al jaren in de trouwbranche, maar toch is elke bruiloft weer een groot feest voor hem. Met zijn gezellige babbel en twinkelogen krijg je meteen vertrouwen in hem. Hij legt jullie mooiste dag op een super professionele manier vast.

Bart is zelf ook getrouwd, met Tessa. Samen hebben ze 2 kinderen, Bram (4) en Roos (2). Trouwen betekent voor hem: 'Een bevestiging van onze liefde voor elkaar. De bruiloft zag ik als een cadeau naar onze vrienden en familie. We vierden het in 2 prachtige dagen, hebben geweldig gegeten en gedronken en het was een super feest!'

'Daar kan geen applaus tegenop!'

In 2010 heeft Bart zijn eerste bruiloft gefilmd. 'Goede vrienden van mij die gingen trouwen, vroegen of ik hun bruiloft wilde filmen. Vanaf toen was het hek van de dam en is het voor mij, naast mijn 'normale werk' (video producties voor bedrijven) een kers op de taart om bruiloften te mogen filmen. Door de jaren heen heb ik een eigen stijl ontwikkeld. Mijn video's zijn altijd gebaseerd op 1 muzieknummer. De bruidsparen kiezen de muziek, want zij kunnen zelf aangeven wat het beste bij ze past. Uiteraard kan ik ze daar altijd in adviseren. Daarnaast kiezen ze of ze de video in kleur of zwart/wit willen.'

'Wat mij kenmerkt is het snel kunnen leveren van kwalitatief goede bruiloftvideo's. Je moet erg creatief kunnen omgaan met verschillende situaties en het juiste enthousiasme hebben voor de bruiloft', vertelt Bart. Dat wil zeggen: niet té veel op de voorgrond zichtbaar zijn, maar tóch bovenop elk moment zitten. Zijn specialiteit is de 'same day edit'. Tijdens het diner maakt Bart een korte film van al het materiaal, waarna dit 's avonds tijdens het feest direct aan alle gasten getoond kan worden.

Gemiddeld neemt Cheers 20 bruiloften per jaar aan. 'Ik heb jaren tussen de 30 - 40 bruiloften per jaar gefilmd, maar ik merkte dat het na de 20e bruiloft moeilijk is om dan creatief te blijven. Daarom heb ik ervoor gekozen om er minder per jaar te filmen, dat zorgt ervoor dat ik creatief kan blijven en dus uiteindelijk een hogere kwaliteit video voor het bruidspaar.'
 

Stralende bruidsparen

Na een trouwdag vol focus zit zijn werk er op. Zelf kijkt hij de vertoning 's avonds bijna nooit. 'Ik kijk dan naar de gezichten van het bruidspaar, dat zijn de mooie momenten die ik koester. Ik geniet erg van hun reacties en als zij genieten dan weet ik dat ik goed werk heb geleverd. Daar kan geen applaus tegenop!'
Als we vragen naar zijn meest bijzondere bruiloft in de afgelopen jaren, moet Bart even nadenken. Er zijn zoveel bijzondere momenten geweest. 'Een bruiloft in festivalstijl, een bruiloft waarvan de bruid nog niet wist dat ze gingen trouwen, in kastelen of in het buitenland: zo gaaf allemaal! Maar de meest eervolle was toch wel een bruiloft van een bruid die ongeneselijk ziek was. Ik werd door Jacqueline Simonis gevraagd of ik hier kosteloos aan mee wilde werken en dat heb ik zonder twijfel direct gedaan. Daar heb ik absoluut geen spijt van en het voelde echt als een eer om daar onderdeel van te zijn geweest!'
 
Voor aanstaande bruidsparen heeft Bart nog een aantal tips. 'Als je voor een video wilt kiezen, dan is het belangrijk dat je de stijl kiest die je wilt. Wil je bijvoorbeeld een lange video op basis van gesproken tekst of, zoals mijn werk, op basis van 1 muziekstuk? Ik adviseer jullie graag waarom ik vind dat een video op basis van 1 muzieknummer het beste is. Ben je al uit die keuze? Ga dan op gesprek. Het is heel belangrijk dat jullie er goed gevoel bij hebben!'
 
Wil je meer informatie over de mogelijkheden van Cheers of direct een afspraak plannen? Neem dan gerust contact op! De contactgegevens vind je op deze bedrijfspagina op TrouweninWestland.

Terug naar overzicht