Wat is jullie liedje?

Ken je dat? Als je een bepaald liedje hoort, ben je direct weer terug bij je schoolfeest van vroeger, die ene vakantie of je eerste zoen met je grote liefde. Zo werkt het ook met de muziek die je kiest tijdens je bruiloft. Hebben jullie al jaren een bepaald liedje samen of weet je echt niet wat je moet kiezen?

Er zijn een aantal liedjes die iedereen weleens heeft gehoord op een bruiloft, zoals bijvoorbeeld Bruno Mars - Marry you of John Legend - All of me. Natuurlijk schitterende liedjes, waarbij de gemiddelde moeder van de bruid tranen in de ogen krijgt en het zelfs de vaders niet onberoerd laat. 
Muziek zegt heel veel over het bruidspaar. Kiezen jullie voor de wat oudere liefdesliedjes, dan zijn jullie doorgaans een wat traditioneler bruidspaar. Kies je voor een niet zo standaard liedje, dan zijn jullie creatief en regelen de bruiloft vaak net even anders dan anders.

Muziekmomenten

Trouw je voor de gemeente, in de kerk én geef je nog een knalfeest? Dan is de kans groot dat je veel liedjes moet kiezen, wat nog een flinke hoofdbreker kan worden. Bij de gemeente kies je vaak al 3 liedjes (binnenkomst, tekenen akte en vertrek).
Het moment waarop de bruid door haar vader wordt binnengebracht is de kerk is vaak een tranentrekker voor de familie. Speel hier een sentimenteel liedje bij af en je kunt de zakdoeken doorgeven bij de gasten.
Dan nog de muziekkeuze voor de opening van het feest. Hebben jullie hard geoefend op een openingsdans? Is dit op 1 liedje (zoals het mooie Thinking Out Loud van Ed Sheeran) of komt er een remix van liedjes voorbij, die stuk voor stuk bij jullie passen? Of wil je niet dansen, maar direct alle gasten de dansvloer op trekken zodat het feest direct van start gaat? Dan zijn bijvoorbeeld Walk the Moon - Shut up and dance of Pink - Raise your glass goede opties!

Hieronder nog een aantal suggesties:
- The Chainsmokers & Coldplay - Something just like this
- Ed Sheeran - Perfect
- Maan - Jij bent de Liefde (of het origineel van Guus Meeuwis)
- Blof - Alles is liefde
- Marco Borsato - Zij
- Natalie Cole - This will be
- Ellie Golding - How long will I love you
- Alain Clark - Love is everywhere
- Jason Mraz - I'm yours
- Adele - Make you feel my love

Weten jullie al welke liedjes jullie kiezen? Wat vind je het ultieme bruiloftsliedje? Welk liedje brengt jullie weer terug naar je trouwdag?

Terug naar overzicht