Hoera, getrouwd! Elianne & Jos, 12-05-2018

De grote dag is achter de rug. Langzaam maar zeker komen de Westlandse bruidsparen van hun roze wolk af. Gelukkig kunnen ze nagenieten van een schitterende, liefdevolle dag. We blikken terug naar de bruiloft van Elianne & Jos op 12 mei 2018.

Wat als eerste opvalt aan het verhaal van Elianne & Jos wat ze op papier hebben gezet, zijn de hoeveelheid smileys die eraan toegevoegd zijn! Dat móet een goed verhaal zijn.
Dit stel is sinds 2014 samen en leerde elkaar kennen tijdens hun werk bij Dael. Tijdens een voetbalwedstrijd van NED-AUS sloeg de vonk over. In december 2017 had Jos als verrassing een nachtje weg geboekt, terwijl Elianne nergens vanaf wist. 'Aangekomen in een huisje in Lochem, zag ik overal kaarsjes in de tuin en een hottub. Binnen was een sauna, een groot bad en echt óveral lagen rozenblaadjes, er stond champagne klaar en er draaide romantische muziek. Bij de openhaard gaf Jos me een fotolijstje met foto's van onze belangrijkste gebeurtenissen. Alleen er stond ook het woord 'Trouwen', met een groot vraagteken erbij op de datum. Toen pakte hij een ring uit z'n kontzak en ging hij op z'n knieën voor de open haard!', vertelt Elianne gelukzalig.

Foto: De plek van het romantische aanzoek.


Het was even zoeken naar een datum: Elianne haar zus gaat volgend jaar emigreren en ze wilden wel graag dat zij er bij zou zijn. In het najaar van 2018 stonden er al een aantal bruiloften gepland, ze wilden hun bruiloft daar niet tussen 'proppen'. November en december vonden ze niet zulke leuke maanden om te trouwen en juni en juli was niet handig ivm vakanties. Mei bleef dus over, wat ervoor zorgde dat ze nog maar 4,5e maand hadden om de bruiloft te regelen.

De locatie

Dat was wel een dingetje. Elianne: 'We hebben op verschillende locaties gekeken, maar toch bleef de locatie van Dael in ons hoofd zitten. Daar hebben we elkaar leren kennen. Hier zouden we de dag en vooral het feest precies zo kunnen maken als we het zouden willen, ondanks dat het heel veel werk zou zijn. Nadat we toestemming kregen van de directeur zijn we gaan brainstormen. Met hemelvaart is het bedrijf gesloten en de vrijdag erna zou het vrij rustig zijn, dus konden we woensdag al beginnen met opbouwen.' 2 collega's & vrienden van het stel (Bart en Lynn) hebben geholpen om de dag te organiseren. Er kwamen steeds meer mooie ideeën wat het bruidspaar uiteindelijk samen met Trefzeker hebben uitgewerkt. Ze hadden de beschikking over 2 zalen, zodat de ene verbouwd kon worden van ceremonielocatie tot feestzaal, terwijl de gasten de receptie hadden in de andere zaal of op pad waren om foto's te maken. In de overige 2 maanden hebben zij hun kleding gekocht, uitnodigingen gemaakt, fotograaf gevraagd etc., waarna ze er samen met de ceremoniemeesters (Elianne d'r zussen) klaar voor waren!

De grote dag

Elianne: 'Ik zat al een kwartiertje boven in m'n jurk te wachten, het aantrekken ging iets sneller dan verwacht. Nadat ik veel gegil en gejuich van mijn familie hoorde toen Jos aankwam, en er eerst nog foto's van hem en ons zoontje Raff gemaakt waren, mocht ik eindelijk naar beneden. Voor m'n gevoel waren we echt even helemaal samen toen we elkaar voor het eerst zagen, maar er stonden toch echt nog wat meer mensen omheen.'
Jos: 'We zijn eigenlijk alleen maar de hele dag blij geweest! Alles liep zoals we gehoopt hadden en de kleine dingetjes die iets anders liepen, heeft niemand gemerkt en hebben we zeker niet gemist. We zijn geen moment zenuwachtig of emotioneel geweest.'
Ze vertellen dat de plechtigheid erg leuk was. Raff, hun zoontje van 1, zou de ringen komen brengen, wat wel even een spannend momentje was. 'Maar hij was helemaal geweldig!!', straalt Elianne. Dat was, samen met de 1e blik, ook wel het hoogtepunt van de dag. 'Ik vond het ook heel leuk dat Jos me thuis na het feest over de drempel tilde, die had ik even niet meer aan zien komen!', lacht ze.

Pre-Honeymoon

Dit bruidspaar deed het net even anders. 'De week vóór de bruiloft gingen we met de familie naar Kreta. Dit stond al geboekt en het was heerlijk om de laatste week voor de bruiloft zo te kunnen chillen. We waren gelukkig heel relaxed. Maar we gaan nog wel op huwelijksreis hoor, in september. Wat de bestemming hiervan wordt, weten we nog niet.'

Ze hebben gebruik gemaakt van de volgende Westlandse leveranciers:

 • Trefzeker
 • Petra Poes cateringservice
 • Kleur & Geur (bloemwerk)
 • Sabine Maison (make up)
 • Kim van Looks For You (haar)
 • Moon's gezellige hapjes
 • Vipe (muziek)
 • Rob Vollebregt
 • Jasutin (de bruidstaart was gemaakt van sushi!)
 • Dael
 • Slijterij Van Lenteren
 • Van Straalen
 • Juwelier Nederlof

Elianne, Jos & Raff, we wensen jullie veel geluk, liefde en gezondheid toe samen!

Terug naar overzicht